Novice Društvo Člani Dogodki Galerija Povezave Kontakt
 
Članek iz občinskega glasila
 
Nazaj na dogodke in članke

DRUGA POLOVICA LETA 2009 V TD POLENŠAK

V drugi polovici letošnjega leta je bilo v TD Polenšak zopet zelo delovno, pestro, veselo... .

25. junija, na dan slovenske državnosti, smo v TD organizirali 3. košnjo na starodavni način. Ponovno se je tega lepega običaja udeležilo veliko domačih koscev in kmečkih žena, nekaj koscev pa je bilo tudi od drugod.

V mesecu juniju smo bili gostje oddaj TV Maribor "V dobri družbi" in TV Celje "Pod vaško lipo", kjer smo imeli idealno priložnost slikovito predstaviti kraj, društvo in prireditve TD Polenšak, še posebej 46. praznika žetve kar precejšnjemu delu Slovenije.

V tednu pred našo osrednjo prireditvijo je, kot vsako leto v četrtek, v goste prišel "Orfejček" in ponovno smo v živo posneli zelo zabavno oddajo, polno slikovitih predstavitev za Praznik žetve, v kateri ni manjkalo smeha in dobre glasbe.

In že je prišel za TD Polenšak najpomembnejši konec tedna v vsem letu. ®etev. Vsi smo držali pesti, da bi vzdržalo vreme in bi bil poplačan trud, ki ga člani vse leto vlagamo v pripravo našega praznika. V soboto je bilo vreme resda malce muhasto, a najbolj vztrajnim to volje ni omajalo, pričakali smo jasnino in se ob odlični glasbi veselili pozno v noč. V nedeljo pa je bilo prelepo poletno vreme, najštevilčnejša množica obiskovalcev izmed vseh "Praznikov žetve" do sedaj in prireditev, polna kulturnih in etnografskih utrinkov, obogatena z raznoliko kulinarično in etnografsko razstavo, z dobro hrano in pijačo ter nenazadnje tudi z dobro glasbo, je tokrat maksimalno uspela.

V prvi vrsti nam je to res omogočilo vreme, v drugi prekaljena ekipa organizatorjev, ki vsak po svoji moči prispeva svoj delež k dovršenosti, nenazadnje pa k odlični prireditvi največ prispevajo naši številni obiskovalci.

Ker se vsako leto v mesecu septembru želimo zgoraj omenjeni organizacijski ekipi in vsem, ki kakorkoli pripomorejo k organizaciji naše osrednje prireditve, za njihov trud in delo nekako oddolžiti, člani UO organiziramo celodnevni izlet. Letos nas je v soboto, 12. septembra, pot vodila na Kras. Ogledali smo si škocjanske jame, bližnji vojaški muzej, pršutarno,...

Izleta se je udeležilo 127 potnikov, tako da smo spet napolnili tri avtobuse. Zopet je bilo zelo lepo!

V mesecu oktobru smo priredili jesenski kostanjev piknik s kolesarjenjem, akcijo pobiranja orehov in si v sklopu starih običajev ponovno omislili nekaj novega - na star način smo 16. oktobra želi ajdo.

V tekočem letu smo bili veseli vsake najmanjše pridobitve v samem turističnem domu, ki so potrebne za samo pripravo vseh večjih prireditev, kakor tudi kakšnega kosa orodja ali opreme k naši bogati etnografski zbirki muzeja.

Kot vedno so bili v tem času tudi zelo aktivni naši pohodniki, Predice in Moški kvartet TD, ki jim ni manjkalo nastopov doma pa tudi preko meja naše občine ne.

člani društva aktivno sodelujemo z vsemi ostalimi društvi v našem kraju, posebej je ob izgradnji novega gasilsko-vaškega doma čutiti povezanost, ko prostori turističnega doma z veseljem nudijo zavetje in prostor za aktivnosti, seje in srečanja drugim društvom.

Aktivno je društvo v letu 2009 preko posameznih projektov sodelovalo tudi z Oš Polenšak in Dornava in upamo, da bo tako tudi v bodoče.

Pred koncem leta nas čaka še praznično krašenje smreke in pročelja turističnega doma, v pripravi pa je tudi že dnevni red redne letne konference, ki bo januarja 2010.

V prihajajočem letu želimo vsem občanom obilo sreče, uspehov in zdravja!
Naj bodo časi, ki prihajajo, polni optimizma!


Martina Horvat

Vir: Glasilo občine Dornava, 16. december 2009

Nazaj na dogodke in članke Na vrh

Dogodki, članki, ...

2014 © TD Polenšak

Novice | Društvo | Člani | Dogodki | Galerija | Povezave | Kontakt